Grappa Marzadro Giare Amarone 0,7l 41%

Grappa Marzadro Giare Amarone 0,7l 41%

Włoska grappa Giare Amarone Marzadro produkowana tradycyjnie od 1949 roku z wytłoczyn winogron najwyższej jakości szczepów Amarone (Corvina, Rondinella, Molinara). Powstaje metodą Bagnomaria, co oznacza że alkohol był destylowany w alembiku ogrzewanym gotującą się wodą. Proces ten jest długi i czasochłonny, ale gwarantuje doskonałą jakość produktu. Po destylacji trunek przelewany jest do małych dębowych beczek o pojemności 500 litrów, gdzie leżakuje przez okres co najmniej 36 miesięcy. 

Jak smakuje grappa Giare Amarone?

Aromat: Pełny i intensywny. Mocne nuty zielonych owoców, głównie jabłka.

Smak: Zrównoważony i aksamitny, soczysta brzoskwinia z nutą gorzkiej czekolady.

Finisz: Długi i harmonijny. 

Jak pić grappę?

Grappę Giare Amarone najlepiej pić podaną w wysokich kieliszkach lub do wódki jako digestiff, po posiłku. Włosi grappę również dodają do espresso. 
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie