Aperol został wypuszczony przez firmę Barbieri z siedzibą w Padwie w 1919 roku z okazji Wystawy Padewskiej - wprowadzając rewolucyjną ideę aperitifu o zawartości alkoholu zaledwie 11%. Po II wojnie światowej naprawdę wystartowało, stając się wielkim sukcesem we włoskich domach i barach. Na początku lat dziewięćdziesiątych firma Barbieri została przejęta przez Barbero, a Aperol rozwinął się jeszcze bardziej.
Aperol to idealny aperitif. Jego wyjątkowy słodko-gorzki smak i jasnopomarańczowy kolor wynikają z sekretnej i oryginalnej receptury, która przez lata pozostała niezmieniona od momentu powstania w 1919 roku. Napar składający się z pomarańczy, ziół i korzeni, które tworzą idealnie zbilansowaną kombinację.
Najbardziej znanym połączeniem jest Aperol z prosecco (koktajl "spritz") wyjątkowa goryczka ze zrównoważoną atrakcyjną słodyczą.
Michał
2020-09-16 00:21:57
Najpopularniejszy likier do Spritzów. Swój pyszny smak zawdzięcza dzięki owocom gorzkiej pomarańczy, rabarbaru, lukrecji i najlepszej jakości ziół oraz anyżu. Polecam!
|
M
2020-09-08 21:44:16
Smak lata, polecam
|
D.
2020-08-05 12:06:19
Idealny, niezastąpiony smak podczas letniego wypoczynku!
|
Pati
2020-08-05 09:54:54
Świetny likier Włoski na upalne dni! Nie jest za słodki ani za gorzki, trafia w sedno :)
|