Rum Bayou Spiced Copper Pot Still 0,7l 40%

Rum Bayou Spiced Copper Pot Still


Rum Bayou Spiced to unikalny rum produkowany w USA w stanie Luizjana. Wytwarzany z melasy z trzciny cukrowej własnej uprawy. Melasa łączona jest z delikatną mieszanką znakomitych przypraw kreolskich macerowanych 30 dni. Odnajdziemy tam między innymi trzy rodzaje wanilii, cynamon czy słodkie figi. Następnie rum jest leżakowany w beczkach po bourbonie i butelkowany z mocą 40% ABV.

Rum Bayou Spiced to niesamowity trunek, który skradł amerykańskie serca i nie tylko. Zdobył aż 16 medali jedynie w roku debiutu! Świetnie smakuje podany w czystej postaci, ale można go też podawać w klasycznych koktajlach, na przykład z Dr Pepper, Colą czy z lemoniadą.

Rum Bayou Spiced - jak smakuje?

Aromat: Słodki cynamon i banan.

Smak: Łagodny z nutą klonu, banana, ziela angielskiego, goździków, wanilii i pieprzu.

Finisz: Złożony z niuansami przypraw kreolskich. 

 

 

Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie