Czerwone, wytrawne wino produkowane z wyselekcjonowanych winogron w Słowenii. Doskonała jakość i dojrzały, pełny smak to cechy charakterystyczne wina.
Jak powstaje wino Berce Rdece Cuvee czerwone, wytrawne?
Ręcznie zbierane winogrona szczepów Cabernet Sauvignon (40%), Merlot (30%) i Barbera (30%) są macerowane przez 6 dni, po czym dojrzewane są przez półtrora roku najpierw w stalowych kadziach, a następnie w dębowych beczkach. To pozwala nadać mu miękki smak z wyczuwalną kwasowością, które zachwyci podniebienie każdego konesera.
Jak smakuje słoweńskie wino Berce Rdece Cuvee CZ/W 0,75l?
Aromat: Owocowy i pełny. Mocno wyczuwalne owoce leśne.
Smak: Delikatna słodycz z mocnymi akcentami owoców leśnych (czarna porzeczka, jeżyna, wiśnia i malina) i wyczuwalną kwasowością.
Finisz: Długi, kwaskowaty.
Wino Berce Rdece Cuvee idealnie komponuje się z pieczonymi mięsami, głównie dziczyzną.