- Na prezent
- Alkohole mocne
- Wina i szampany
- Likiery i nalewki
- Niskoprocentowe
- Miniaturki
- Słodycze
- Bezalkoholowe
- Inne
- Promocje
- Nowości
Aktywna od ponad wieku w produkcji rumów, rodzina Varela przez trzy pokolenia wykazała się całą swoją wiedzą. swoim know-how. Przez lata i sukcesy Ron Abuelo stał się jednym z najbardziej poszukiwanych rumów przez fanów Ameryki Środkowej, ale także Stanów Zjednoczonych i większości Azji.
Od surowca po dojrzewanie, cała produkcja jest kontrolowana w hacjendzie San Isidro, obejmującej ponad 1800 ha trzciny cukrowej w sercu Panamy. Z jej piwnic wyszły wyjątkowe rumy, do których należy teraz zaliczyć stary rum Abuelo 12 years Two Oaks.
Abuelo 12-letni rum Two Oaks to przede wszystkim demonstracja prawdziwego doświadczenia w starzeniu się rumu. Rzeczywiście, cieszy się wyjątkowym podwójnym dojrzewaniem, nadając mu nie mniej charakteru.
Bezprecedensowa mieszanka 12-letnich rumów, z której jest owocem, przeszła pierwsze dojrzewanie w starych beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu. Następnie dojrzewanie kontynuowano w nowych amerykańskich beczkach z białego dębu, specjalnie tostowanych dla Rona Abuelo. Należy przez to rozumieć, że te nowe beczki były podgrzewane do 180 ° przez godzinę, aby delikatnie otworzyć słoje drewna przed ponownym podgrzaniem, tym razem do 220 °, aby utworzyć na powierzchni beczki warstwę węgla drzewnego, który pozwoli na naturalną filtrację niezbędną do wykończenia 12-letniego rumu Abuelo Two Oaks.
Wyjątkowy charakter nadany przez podwójne dojrzewanie 12-letniego rumu Abuelo Two Oaks jest natychmiast widoczny w nosie. Ujawnia intensywnie drzewne i dymne nuty, którym delikatnie towarzyszą aromaty wanilii, prażonych migdałów i ziaren kawy.
Podczas degustacji, 12-letni stary rum Abuelo Two Oaks potwierdza moc i złożoność, jaką obiecywał podwójne dojrzewanie, z którego skorzystał. Podobnie jak w nosie, nuty drzewne są bardzo obecne bez zmiany bardziej subtelnych aromatów karmelu, orzechów cola i przypraw.