Najczęściej sok z winogron pozyskiwany jest podczas październikowych zbiorów, który naturalnie fermentuje bez jakichkolwiek dodatków. Wino powstające na ich bazie jest kwaskowate, bardziej lub mniej. Wszystko zależy od sezonowych zbiorów owoców lub ich odmian. Destylat otrzymywany jest w wyniku niezmiennej oraz opatentowanej produkcji od roku 1918 roku. Oczywiście istnieją w tym przypadku jeszcze inne modyfikacje znane w historii, natomiast receptura nie została do tej pory zmieniona.
Od razu po destylacji armaniak przetransportowywany zostaje do 400 litrowych dębowych beczek, które sytuowane są zaraz po tym procesie, prosto do piwnic. Tam znajduje się idealna temperatura i wilgotność dla leżakowania oraz dojrzewania trunku. Po odpowiednim okresie leżakowania cała zawartość aromatów zostaje zamknięta w szklanych butelkach. Okres leżakowania ma ogromne znaczenie, dlatego, że winiak nabiera odpowiedniego koloru, jak również charakterystycznych dla siebie walorów smakowych i szlachetności.
Pn - Pt8:00 - 16:00+48 661 812 020biuro@alkoholeswiata24.pl