DEAD MAN'S FINGERS

Rum DEAD MAN'S FINGERS 


Rum Dead Man's Fingers, którego recepturę stworzył właściciel restauracji The Rum & Crab z Kornwalii. Odchodząc od tradycyjnego tworzenia rumu, zaczął łączyć niekonwencjonalne smaki tworząc coś kompletnie nowego.

Nietypowa nazwa zdecydowanie przyciąga uwagę. Jedną z najpopularniejszych pozycji w menu restauracji jest krab. Długie, przypominające palce skrzela wewnątrz kraba nazywane są „palcami zmarłego”, ponieważ legenda głosi, że jeśli je zjesz, umrzesz. W rzeczywistości tak się nie dzieje, po prostu smakują niedobrze, dlatego są usuwane i wyrzucane. Nazwa właścicielowi wydawała się tak nieodpowiednia, że aż właściwa. 

Teraz butelka rumu przyciąga nie tylko swoją nazwą, ciekawą etykietą, ale również niesamowitym smakiem. Najlepiej smakuje do drinków. 

Niżej znajdziesz propozycje drinków, każdy znajdzie coś dla siebie!

Propozycja podania rumu Dead Man's Fingers

Spiced mule punch


50 ml rumu Dead Man’s Fingers Spiced
Piwo imbirowe
Sok limonkowy
Miód

Do szklanki wsyp kostki lodu. Wymieszaj 50 ml rumu z piwem imbirowym i odrobiną miodu. Udekoruj miętą i plastrem limonki.

Spiced mule punch



Passion is dead


50 ml rumu Dead Man's Fingers spiced
25 ml soku z limonki
60ml piwa imbirowego
40 ml soku z mango
2 owoce marakui
Wymieszaj rum z piwem imbirowym, sokiem z mango. Udekoruj marakują i kawałkami imbiru. 

Passion is dead


Bloody death


50 ml rumu Dead Man's Fingers spiced
90 ml soku pomidorowego
10 ml soku żurawinowego
10 ml soku z cytryny
10 ml sosu Worcestershire
Szczypta soli morskiej

Wymieszaj rum z sokiem pomidorowym, żurawinowym, z cytryny i sosem Worcestershire. Dodaj szczyptę soli. Udekoruj cytryną, ogórkiem, czarnym pieprzem.

Bloody death

Chilli Frostbite

50 ml rumu Dead Man's Fingers coconut
80 ml soku jabłkowego
20 ml soku z limonki
5ml miodu
Pół chilli z ptasim okiem

Wymieszaj rum z sokiem z limonki jabłkowym i miodem, udekoruj chilli "ptasie oko" i limonką.

Chilli Frostbite

Passion In The Tropics


50 rumu Dead Man's Fingers Passionfruit,
50 ml soku z mango
50 ml soku ananasowego
lód

Wymieszaj rum z sokami. Dodaj odrobinę wody sodowej i kilka kropli Grandine (opcjonalnie). Udekoruj kawałkiem limonki.

Passion In The Tropics