Rodzaje cydru
Posiadamy w naszym sklepie internetowym bardzo wiele wyselekcjonowanych odmian cydru. Cydr może przypominać w smaku wino lub piwo w zależności od składników, z którego został przygotowany. Może przez to przybrać różne nuty smakowe. Od słodkich gorzko-cierpko- słodkich, po gorzkocierpkie, a nawet gorzkie lub kwaskowate. Cydr posiada bardzo wiele aromatów, które dzięki temu zachwycają nas również swoimi nutami smakowymi. Może on przybrać delikatne nuty o smaku malin, owoców leśnych, truskawek, czy też gruszek lub brzoskwiń. Cydr najlepiej podawać schłodzony. W takiej wersji jest orzeźwiający i możemy cieszyć się jego smakiem. Cydr nalewamy do szerokich szklanek, przypominających szkło, w których serwujemy piwo. Dzięki bogatemu wachlarzowi smaków i aromatów możemy z powodzeniem zaserwować go do dań wytrawnych, jak również deserów.
Pochodzenie i fermentacja cydru
Cydr cieszy się coraz większą popularnością na całym świecie. Głównym producentem cydru jest Wielka Brytania, Hiszpania, Francja, USA, oraz Niemcy. Pierwsze produkcje, które możemy zauważyć w Polsce, odbywały się w 1571 roku, natomiast na skalę masową od XIX wieku. Proces produkcji cydru polega w pierwszej kolejności na sortowaniu i myciu owoców. W klasycznej wersji są to właśnie jabłka. Następny etap polega na wyciskaniu z nich soku, który jest następnie filtrowany i poddawany fermentacji.
Nasza oferta - cydry
Posiadamy bardzo bogatą i wyselekcjonowaną ofertę. Cydr cieszy się coraz większym uznaniem, dlatego już od wielu lat pomagamy w zaopatrzeniu firm, restauracji, oraz klientów indywidualnych. Nasz asortyment pozyskujemy od najlepszych producentów. Dokładamy wszelkich starań, aby nasi klienci byli zadowoleni z naszych usług.
Do wyboru posiadamy również cydr o smaku czereśni, z dodatkiem miodu oraz cynamonu. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami.