Rum Dead Man's Finger - najważniejsze informacje
Rum Dead Man's Fingers, którego recepturę stworzył właściciel restauracji The Rum & Crab z Kornwalii. Odchodząc od tradycyjnego tworzenia rumu, zaczął łączyć niekonwencjonalne smaki tworząc coś kompletnie nowego. Nietypowa nazwa zdecydowanie przyciąga uwagę. Jedną z najpopularniejszych pozycji w menu restauracji jest krab. Długie, przypominające palce skrzela wewnątrz kraba nazywane są „palcami zmarłego”, ponieważ legenda głosi, że jeśli je zjesz, umrzesz. W rzeczywistości tak się nie dzieje, po prostu smakują niedobrze, dlatego są usuwane i wyrzucane. Nazwa właścicielowi wydawała się tak nieodpowiednia, że aż właściwa. Teraz butelka rumu przyciąga nie tylko swoją nazwą, ciekawą etykietą, ale również niesamowitym smakiem. Najlepiej smakuje do drinków. Niżej znajdziesz propozycje drinków, każdy znajdzie coś dla siebie!
Propozycja podania rumu Dead Man's Fingers
Spiced mule punch
50 ml rumu Dead Man’s Fingers SpicedPiwo imbiroweSok limonkowyMiódDo szklanki wsyp kostki lodu. Wymieszaj 50 ml rumu z piwem imbirowym i odrobiną miodu. Udekoruj miętą i plastrem limonki.
Passion is dead
50 ml rumu Dead Man's Fingers spiced
25 ml soku z limonki
60ml piwa imbirowego
40 ml soku z mango
2 owoce marakui
Wymieszaj rum z piwem imbirowym, sokiem z mango. Udekoruj marakują i kawałkami imbiru. 
Bloody death
50 ml rumu Dead Man's Fingers spiced
90 ml soku pomidorowego
10 ml soku żurawinowego
10 ml soku z cytryny
10 ml sosu Worcestershire
Szczypta soli morskiej
Wymieszaj rum z sokiem pomidorowym, żurawinowym, z cytryny i sosem Worcestershire. Dodaj szczyptę soli. Udekoruj cytryną, ogórkiem, czarnym pieprzem.
Chilli Frostbite
50 ml rumu Dead Man's Fingers coconut80 ml soku jabłkowego20 ml soku z limonki5ml mioduPół chilli z ptasim okiemWymieszaj rum z sokiem z limonki jabłkowym i miodem, udekoruj chilli "ptasie oko" i limonką.
Passion In The Tropics
50 rumu Dead Man's Fingers Passionfruit, 50 ml soku z mango 50 ml soku ananasowegolódWymieszaj rum z sokami. Dodaj odrobinę wody sodowej i kilka kropli Grandine (opcjonalnie). Udekoruj kawałkiem limonki.