Gin Etsu Double Yuzu Japanese 0,7l 43%

Gin Etsu Double Yuzu Japanese


Gin Etsu Double Yuzu to japoński gin produkowany w limitowanej ilości w destylarni Akita w Japonii na wyspie Honsiu. Powstaje z tradycyjnych roślin botanicznych, takich jak Yuzu japońskie, korzeń lukrecji, korzeń arcydzięgla, jagody jałowca, kolendra, herbata matcha. Rośliny macerowane są przez siedem dni, a następnie gin jest destylowany bez roślin botanicznych. Proces ten pozwala na zaparzenie olejków, co wpływa na bardzo aromatyczny charakter ginu. Po destylacji dodawana jest świeża, krystaliczna górska woda nadająca świeżego i lekkiego smaku. Zamknięty z mocą 43% abv w przykuwającą butelkę z żołtą etykietą i wizerunkiem Japonki. 

Jak smakuje japooński Gin Etsu Double Yuzu?

Etsu Gin Double Yuzu to wyjątkowy trunek o lekkim i świeżym charakterze z nutami cytrusów. Gin najlepiej pić z kostką lodu, lub z dodatkiem toniku i plasterkiem cytryny.

Nagrody dla Gin Etsu Double Yuzu:


Złoty medal- The Asian Spirits Maseters 2021.