Tequila Don Julio 1942 Magnum 38% 1,75l
Limitowana, produkowana w małych ilościach tequila klasy premium w regionie Jalisco. Powstała by uczcić 60-tą rocznicę powstania destylarni Don Julio.
Tequila Don Julio 1942 Magnum - jak powstaje?
Ręcznie zbierane, dokładnie wyselekcjonowane siedmioletnie agawy są pieczone w tradycyjnych kamiennych piecach przez około 70 godzin. Następnie trunek poddawany jest dwukrotnej destylacji w miedzianych alembikach, po czym dojrzewa przez co najmniej dwa i pół roku. Cały ten proces pozwolił nabrać wyrafinowanego, wyrazistego i głębokiego smaku, który zadowoli najbardziej wymagającego konesera.
Cechy szczególne Tequili Don Julio 1942 Magnum
Aromat: Bogaty i słodki, mocne akcenty karmelu i czekolady.
Smak: Wyrazisty i głęboki, karmel, wanilia, pieczona agawa i nuty dębu.
Finisz: Długi, mocna wanilia, toffi i dąb.