Gin Santa Ana - Filipiny

Gin Santa Ana - Filipiny

Santa Ana Gin produkowany jest na Filipinach przez firmę Bleeding Heart Rum Co., która jest znana z wytwarzana uwielbianego na całym świecie rumu Don Papa. Nazwa ginu inspirowana była popularnym w XX wieku klubem towarzyskim w Manili "Santa Ana Cabernet" z największą salą taneczną na świecie. 

Gin Santa Ana produkowany jest częściowo techniką pochodzącą z regionu Charente we Francji. Polega ona na destylacji próżniowej, co pozwala ekstrahować aromaty botaniczne niezniszczone przez ciepło. Otrzymywany alkohol jest bardzo aromatyczny i posiada niepowtarzalne walory smakowe. 

Santa Ana powstaje w połączeniu klasycznych roślin botanicznych- jałowca, kolendry, gorzkiej pomarańczy, cytryny, korzenia arcydzięgla i irysa z filipińskimi roślinami- kwiatami drzewa Ylang Ylang, alpinią, calamansi i pomarańczą dalandan. Zamknięty w przepiękną butelkę inspirowaną Art Deco z motywem filipińskiej dżungli.

Jakich właściwości dodały rośliny filipińskie do ginu Santa Ana?


Ylang Ylang- to tak zwane "drzewo perfum", najbardziej znane jako składnik do popularnych perfum Chanel No.5. Często wykorzystywane jako afrodyzjak, ma właściwości odprężające i uspokajające. Jego dodatek nadaje ginowi wspaniałe kwiatowe aromaty. 

Alpinia- należy do rodziny imbirowatych, dodaje przyjemnych, pikantnych i balsamicznych aromatów. 
Calamansi (kalamondin)- znana jako limonka filipińska. Wspaniałe połączenie słodkiej skórki limonki i kwaśnej pomarańczy. Dodaje słodko-kwaśnych nut smakowych o charakterze owoców tropikalnych. 

Pomarańcza Dalandan- kwaśno-cierpkie cytrusy z odrobiną słodyczy. Doskonale komponuje się w koktajlach, używany jako neutralizator.

Gin Santa Ana- noty degustacyjne

Aromat: Delikatny, kwiatowo-cytrusowy. 

Smak: Świeży i kwiatowy, cytrusy, owoce tropikalne z nutą jałowca i imbiru.

Podobne do

Kupujący ten produkt kupili także: