- Na prezent
- Alkohole mocne
- Wina i szampany
- Likiery i nalewki
- Niskoprocentowe
- Miniaturki
- Słodycze
- Bezalkoholowe
- Inne
- Promocje
- Nowości
Aperol został wypuszczony przez firmę Barbieri z siedzibą w Padwie w 1919 roku z okazji Wystawy Padewskiej - wprowadzając rewolucyjną ideę aperitifu o zawartości alkoholu zaledwie 11%. Po II wojnie światowej naprawdę wystartowało, stając się wielkim sukcesem we włoskich domach i barach. Na początku lat dziewięćdziesiątych firma Barbieri została przejęta przez Barbero, a Aperol rozwinął się jeszcze bardziej.
Aperol to idealny aperitif. Jego wyjątkowy słodko-gorzki smak i jasnopomarańczowy kolor wynikają z sekretnej i oryginalnej receptury, która przez lata pozostała niezmieniona od momentu powstania w 1919 roku. Napar składający się z pomarańczy, ziół i korzeni, które tworzą idealnie zbilansowaną kombinację.
Najbardziej znanym połączeniem jest Aperol z prosecco (koktajl "spritz") wyjątkowa goryczka ze zrównoważoną atrakcyjną słodyczą.