Likier produkowany z jagód mirto w Sardynii. Moc alkoholu 30% abv

Likier Mirto


Likier Gran Mirto to niezwykły trunek produkowany w Sardynii ze świeżych jagód mirtu. Krzewy rosną w rejonach Morza Śródziemnego, a sam trunek był spożywany już w czasach starożytnych. Owoce mirtu, jak zapisane w Starym Testamencie były używane do tkania wieńców dla Izraelek wychodzących za mąż.
Likier otrzymywany ze świeżych jagód jest dojrzewany przez kilka miesięcy, a następnie zostaje zabutelkowany z mocą 30% abv.

Likier Mirto najlepiej podawać schłodzone po posiłku jako "digestivo", zwłaszcza po obfitym obiedzie lub kolacji. Taka forma pozytywnie wpłynie na trawienie. Mirto to wyborny trunek, który jest serwowany przy najlepszych okazjach. Zaskocz swoich gości przy wykwintnej kolacji!
Na naszej stronie wykorzystujemy pliki cookies. Klikając „Akceptuję wszystkie” wyrażasz zgodę na stosowanie wszystkich typów plików cookies, w tym cookies statystycznych i reklamowych. Klikając „Odmawiam” wyrażasz zgodę na stosowanie wyłącznie plików cookies niezbędnych do prawidłowego działania strony. Więcej informacji o plikach cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
Akceptuję wszystkie