Antipasti Wędlina Wołowina Bresaola 70g (1)

Wędlina Wołowina Bresaola 70g – Włoski Delikatny Przysmak

Wędlina Wołowina Bresaola 70g to tradycyjna włoska wędlina z chudego mięsa wołowego, pochodząca z regionu Valtellina w Lombardii. Dojrzewa przez 8-12 tygodni, co nadaje jej ciemnoczerwony kolor, miękką, soczystą konsystencję i delikatny, lekko słonawy smak z nutami ziół, takich jak kminek i kolendra. Niska zawartość tłuszczu (ok. 2-3 g na 100 g) i wysoka zawartość białka (ok. 32 g na 100 g) czynią ją lekkostrawną i idealną na carpaccio, deskę wędlin lub jako dodatek do sałatek.

Z czym podawać Bresaolę?

Bresaola świetnie smakuje z rukolą, płatkami Parmigiano Reggiano, oliwą i sokiem z cytryny – klasyczne carpaccio. Pasuje do wytrawnego czerwonego wina, np. Chianti, lub lekkiego białego, jak Pinot Grigio, które podkreślą jej subtelny smak.