Whisky Prohibited Ley Seca 0,7l 40%
Rodzaj whisky :Single Malt Whisky
Kraj :Meksyk
Beczka:American Oak
Smak whisky:Owocowa

Whisky Prohibited Ley Seca 0,7l 40%

Prohibited Ley Seca to whisky single malt klasy premium, produkowana w Meksyku. Powstaje w 100% ze słodu jęczmiennego z regionu Bajío. Whisky starzona jest przez 3 lata w beczkach z amerykańskiego, białego dębu. Zabutelkowana z mocą 40% abv. Butelka wyglądem przypomina karaibski rum, jednak nie dajmy się zwieść, w smaku to typowa, słodowa whisky. Charakteryzuje się gładkim, pełnym smakiem z nutami wanilii, karmelu i dębu.
Prohibited Ley Seca to dobra meksykańska whisky do degustacji solo, lub w klasycznych drinkach. 

Prohibited Ley Seca whisky - noty degustacyjne

Aromat: Jęczmień, owoce, orzechy, żółte jabłko, wanilia, dąb. 

Smak: Słodki i gładki. Jęczmień, żółte jabłka, wanilia, ananas, migdały, orzechy włoskie, nuta goździków, czekolada, banan, wiśnie, miód i dąb.

Finisz: Słodki i lekko dymny. 

Jakie drinki z whisky Prohibited Ley Seca?


Whiskey Sour

- 30ml whisky Prohibited Ley Seca
- 30ml sok z limonki
- 1 łyżeczka cukru 

Dobrze wymieszaj wszystkie składniki (najlepiej w shakerze), wlej do szklanki z kostkami lodu, udekoruj plasterkiem cytryny. (Opcjonalnie można dodać białko jajka do shakera w celu uzyskania pieniącej się konsystencji).

Limonkowy Highball

- 45 ml whisky Prohibited Ley Seca
- 15 ml sok z limonki 
- woda sodowa do uzupełnienia

Napełnij szklankę typu Highball lodem. Wlej whisky i sok z limonki, uzupełnij wodą, zamieszaj. Udekoruj ćwiartką limonki i posypać solą. Aby uzyskać słodszą odmianę drinka zamiast soli użyj syrop miodowy.