- Na prezent
- Alkohole mocne
- Wina i szampany
- Likiery i nalewki
- Niskoprocentowe
- Miniaturki
- Słodycze
- Bezalkoholowe
- Inne
- Promocje
- Nowości
Z winnic w południowym Peru wyselekcjonowano i wyeksportowano do hiszpańskich kolonii różne rodzaje winogron, a te, które nie były odpowiednie, odrzucono i rozdano robotnikom, aby robili z nimi to, co chcieli. Wielu zaczęło destylować rodzaj brandy , produkt uboczny produkcji wina, który Hiszpanie uważali za napój niższego rzędu. Zaczęli nazywać go Pisco , od nazwy portu, w którym można było go kupić, miasta Pisco (około 200 kilometrów na południe od Limy).
Jest to destylat moszczu winnego, który technicznie można uznać za brandy, w rzeczywistości Capel Moai Reservado pozyskiwany jest wyłącznie ze 100% winogron Moscatel i po podwójnej destylacji odpoczywa przez co najmniej 5 miesięcy w zużytych beczkach z amerykańskiego dębu .
Połączenie winogron o doskonałej ekspresji aromatycznej , doświadczeniu w destylacji i procesie starzenia daje tym samym życie doskonałemu pisco, doskonale wyważonemu na podniebieniu, o intensywnym bursztynowym kolorze i charakteryzującym się aromatem z delikatnymi nutami owocowymi z lekkimi nutami drewna .
Butelka przyczynia się również do podkreślenia wyjątkowości produktu, którego kształt nawiązuje do monolitycznych posągów Moai z Wyspy Wielkanocnej.