Wino Chateau Paul Mas Chardonnay - wino francuskie białe, wytrawne 

Wino Chateau Paul Mas Chardonnay - wino francuskie białe, wytrawne 

Chateau Paul Mas to wino produkowane we Francji w regionie Langwedocji w 100% ze szczepu Chardonnay pochodzących z około 30-letnich nasadzeń. Wino w 80% fermentuje w stalowych tankach a w 20% w beczkach z dębu amerykańskiego. Po fermentacji wino dojrzewa jeszcze 3 miesiące na osadzie. Paul Mas Chateau to białe, wytrawne wino charakteryzujące się złotym odcieniem z słomianymi refleksami i wspaniałym smakiem egzotycznych owoców. 

Aromat: Intensywne aromaty egzotycznych owoców, ananas, pigwa, orzech laskowy, limonka, w tle wanilii i świeżo upieczony tost.

Smak: Bogaty z doskonale wyważoną kwasowością i nutą ananasa.

Paul Mas Chardonnay dobrze komponuje się z potrawami z owocami morza, rybą, białymi mięsami i pleśniowymi serami.